Een nieuwe site, een nieuw gezicht, een nieuwe blog!

IMG 20150105 113431

10 jarig bestaan – wat een tijd! Een prachtige bloeitijd, ook voor mij. Bedankt kinderen, ouders, gezinnen en scholen, verwijzers voor zoveel vertrouwen dat "Kakelbont" nog steeds bestaat en dóór kan gaan. Uitgebreid verder als "Kakelbont & Co", want naast kinderen ben ik er ook voor jongeren. Ik pak mijn 'opvoedroots' weer op en ook kunnen (echt)paren terecht voor een boost in hun relatie.

Eigenlijk ben ik dus jarig. En als je jarig bent, trakteer je. En dat begint al vroeg dit jaar. Met het idee van een "happiness jar" oftewel een "pot vol geluk".

Doorgaans ben ik niet zo van de "gelukgoeroes" en de "10-stappen-naar-geluk-boekjes". Natuurlijk streven we naar geluk en willen ouders dat hun kind 'gelukkig' is. Maar wat mij betreft mag alles er zijn. Ook verdriet, somberheid of boosheid. Dat dient zich namelijk niet voor niets aan. Dat heeft een reden. In mijn praktijk merk ik vaak dat mensen deze gevoelens letterlijk willen 'wegzetten'. Verstoppen of weggooien. Dan is het er niet en kun je weer 'vrolijk' verder…totdat dat gevoel weer aan je jasje trekt, als een kind dat zeurend vraagt om aandacht.

Vaak is de angst voor het gevoel nog groter dan het gevoel zelf. En wat kan de ervaring groots en van invloed zijn als je met elkaar dat gevoel wèl durft toe te staan. Dit heb ik even geleden weer mogen ervaren in de praktijk. Samen 'woest werkend' aan een verfwerk waarin de somberheid centraal stond. Zonder te praten. Gewoon schilderend aanwezig zijn en beleven. Het opmerkelijke was dat door deze ervaring de somberheid optrok door het 'doen'. Het mocht er zijn. En door er niet meer tegen te hoeven vechten werd het minder en lostte het op.

Mijn enthousiasme voor de 'pot vol geluk' is anders. Omdat het gaat om JOUW geluk. Niet om regels of wijsheiden van een ander. Jij bepaalt wat jou geluk geeft. Het maakt je bewust van wat jou blij of warm maakt van binnen. Het geeft je rust om hierbij stil te staan. Heel veel geluk!!

"Koop een grote glazen pot en versier hem met een etiket als deze. Schrijf elke dag op een klein briefje een geluksmoment van die dag. Oók op dagen dat je wat minder in je vel zit. Doe dat briefje in deze pot. Aan het eind van het jaar kun je zien wat jou geluk brengt. Waar je blij van wordt. Dat kan gaan om een knipoog van de juf, een aai over je bol, een compliment of iets waar je trots op bent. Maar het kan ook gaan om een mooie wolkenlucht of een heerlijk uitwaaiwandeling aan het strand. Jij bepaalt wat jou geluk brengt! Het zal je doen beseffen hoeveel van die momentjes er al zijn, zonder dat je er erg in had".


Andere blogberichten

31 maart 2021

Spelen is verwerken #spelenmaaktblij

Lees verder >
31 maart 2021

Toneelspelen #wiebenjeecht?

Lees verder >
26 augustus 2019

Weer naar school

Lees verder >
6 maart 2019

Blozen .....tot aan mijn kruin!

Lees verder >
23 december 2015

Stille nacht…heilige nacht….

En toch is daar dan bijna die Kerstnacht. Die stille nacht, die heilige nacht. Wist je dat 'heilig' te maken heeft met heel-heid? Stilte en heel-heid…

Lees verder >
9 maart 2015

Dierenschool

Allemaal anders… leve de veelkleurigheid! (Ik vond dit oude verhaal in een doos vol oude verhalen, heb het vertaald. Het is nog steeds actueel)

Dierenschool

Er was eens een school voor dieren. Ze moesten een vakkenpakket kiezen waar iedereen tevreden mee zou zijn, dus kozen ze vier vakken: rennen, klimmen, vliegen en zwemmen. Alle dieren leerden, zoals gebruikelijk was, àlle vakken.

Lees verder >
10 september 2013

Durf jij te kleuren?

Villa Kakelbont draagt niet voor niets deze naam, naast dat de Villa het huis is van de ijzersterke Pippi (en dat is niet voor niets, want kinderen die in Villa Kakelbont komen zijn ook ijzersterk, omdat ze durven delen - soms in kwetsbaarheid)

Lees verder >
31 augustus 2013

Wist je dat extra quality time inlassen met jouw hooggevoelige kind heel belangrijk is?

Wist je dat extra quality time inlassen met jouw hooggevoelige kind heel belangrijk is?
Ga aan het eind van de dag bijvoorbeeld eens even bij je kind in bed liggen en vraag naar de leuke en minder leuke dingen die er die dag zijn voorgevallen. Op die manier kan je opgekropte frustraties en emoties een stapje voor zijn en het is bovendien erg gezellig:-)
Afsluiten met een massage of visualisatie (bijv. De Cocon) zorgt voor een kind dat heerlijk in slaap kan vallen!

Kruip jij wel eens bij je kind in bed? Hoe las jij QT in?

Lees verder >