Praktisch Pedagogische Gezinsbegeleiding

Begeleiding voor gezinnen (PPG)

PPG, ofwel Praktisch Pedagogische Gezinsbegeleiding is een snelle vorm van opvoedingsondersteuning aan huis. Ter plekke maakt Annette video-opnamen. Dat lijkt heel even spannend, maar het is niet meer dan dat zij de dagelijkse thuissituatie voor jullie inzichtelijk maakt met beeld. Want als je zelf terugkijkt, onder begeleiding en in gesprek met Annette, zie je heel vaak zelf al wat je een volgende keer an- ders kunt doen, zodat het wèl stroomt. En jullie als ouders anders kunnen gaan inspelen op de opvoedingsbehoeften van je kind met de mogelijkheden die je zelf hebt. Zodat zowel je kind als ook jij als ouders daarvan de vruchten kunt gaan plukken.


Kennismaken? Jullie zijn van harte welkom!

KC2001 Familieopstelling 5 4

Referenties

Marloes (37 jaar):
‘Aanvankelijk vond ik het spannend om iemand in huis te halen die video’s zou opnemen, maar het heeft zoveel meer duidelijkheid gegeven! Ik heb er nogal een handje van om de kinderen continu te waarschuwen en dat zag ik nu zelf gebeuren. Maar wat ik ook zag, was het effect ervan op de kinderen. Niks eigenlijk. Althans, geen positief effect. Het liet ze koud omdat ze er bijna immuun voor werden. En het enige wat er gebeurde was dat ze sfeer er niet op vooruit ging. Nu zijn we veel meer gericht op wat er wèl is, positieve aandacht dus. En het is een stuk gezelliger.

’Niels (38 jaar):
‘Ik vond de open sfeer heel prettig. Er was voldoende ruimte voor wat mij bezighoud en wat ik zelf belangrijk vind. We hebben kunnen praten over onze eigen sterke eigenschappen en hoe we die met elkaar kunnen combineren, zodat we er samen sterker uitkomen. Nu zijn we een team’