Praktisch Pedagogische 
Gezinsbegeleiding (PPG)

Begeleiding voor gezinnen

Kinderen grootbrengen is een van de moeilijkste dingen die er is. Het is moeilijk, omdat er veel op het spel staat (de verantwoordelijkheid om je kind te laten opgroeien tot een evenwichtige persoonlijkheid – want dat willen we allemaal zo graag) en omdat er geen pasklare antwoorden zijn voor jóuw specifieke situatie die uitgaat van jezelf als opvoeder met jóuw kind. Soms loop je dan vast. Weet je het even niet meer en dreig je terecht te komen in een vicieuze cirkel van negativiteit.

PPG kan dan uitkomst en perspectief bieden. Het is een positieve vorm van begeleiding bij de opvoeding, gericht op het uitvergroten van de kwaliteiten die er zijn, zonder het opvoedingsprobleem uit het oog te verliezen. Bij PPG kan gebruik worden gemaakt van video-opnames. Het is even spannend, maar al snel merk je er niets meer van. Het geeft een snel en helder beeld van wat er speelt.

Kakelbont & Co biedt de juiste begeleiding om samen met het hele gezin tot de kern te komen.

PPG Starterspakket € 150,-

  • Oriënterend gesprek in de thuissituatie
  • Observatie d.m.v. video-opname
  • Analyse-gesprek en advies

Kennismaken?
Jij/u bent van harte welkom!

KCO page 0004 Begeleiding-voor-gezinnen

Referenties

'Annette hoefde eigenlijk niets te zeggen, ik zag het zelf al. Verbazingwekkend dat je je op video ineens gewaar wordt van je ‘blinde vlekken’'