Villa Kakelbont draagt niet voor niets deze naam, naast dat de Villa het huis is van de ijzersterke Pippi

Durf jij te kleuren?

BlogImage

Villa Kakelbont draagt niet voor niets deze naam, naast dat de Villa het huis is van de ijzersterke Pippi (en dat is niet voor niets, want kinderen die in Villa Kakelbont komen zijn ook ijzersterk, omdat ze durven delen - soms in kwetsbaarheid) Maar dat terzijde...

KCO page 0000 Therapie-voor-kinderen

Zo kleurrijk als Villa Kakelbont - de praktijk - is, zo kleurrijk zijn de mensen-kinderen (jongeren) die langskomen in al hun diversiteit.

Zo kleurrijk ben ik ook zelf. Ik kan 'mateloos' enthousiast zijn, maar ook weleens somber. Ik kan doorzetten en hard werken, totdat ik soms dan ineens zó moe ben. ik houd van klassiek tot jazz en pop. Ik houd zowel van innerlijk, als zo ook van uiterlijk vertoon. Ik kan aanwezig zijn en soms zelf in het middelpunt willen staan, maar ook mezelf terugtrekken en zijdelings willen aanschouwen wat er allemaal gebeurt. voel mezelf een 'zondagskind', maar heb me ook verlaten gevoeld. En soms steekt oude pijn ineens de kop op.

KCO portret annette

Juist die kleurrijkheid - van fel roze tot diep nachtblauw - van oranje naar zachtgroen - geeft herkenning. Van kinderen tot ouders, van ouders naar kinderen. Van mij naar jou en jou naar mij. Dit maakt de mens zichtbaar, zodat hij/zij kan bloeien in kleurrijke pracht!

Welkom bij Villa Kakelbont! Welkom op mijn blog!

Wordt vervolgd....

Annette Griffioen


Andere blogberichten

31 maart 2021

Spelen is verwerken #spelenmaaktblij

Lees verder >
31 maart 2021

Toneelspelen #wiebenjeecht?

Lees verder >
26 augustus 2019

Weer naar school

Lees verder >
6 maart 2019

Blozen .....tot aan mijn kruin!

Lees verder >
23 december 2015

Stille nacht…heilige nacht….

En toch is daar dan bijna die Kerstnacht. Die stille nacht, die heilige nacht. Wist je dat 'heilig' te maken heeft met heel-heid? Stilte en heel-heid…

Lees verder >
9 maart 2015

Dierenschool

Allemaal anders… leve de veelkleurigheid! (Ik vond dit oude verhaal in een doos vol oude verhalen, heb het vertaald. Het is nog steeds actueel)

Dierenschool

Er was eens een school voor dieren. Ze moesten een vakkenpakket kiezen waar iedereen tevreden mee zou zijn, dus kozen ze vier vakken: rennen, klimmen, vliegen en zwemmen. Alle dieren leerden, zoals gebruikelijk was, àlle vakken.

Lees verder >
30 januari 2015

Een nieuwe site, een nieuw gezicht, een nieuwe blog!

Lees verder >
31 augustus 2013

Wist je dat extra quality time inlassen met jouw hooggevoelige kind heel belangrijk is?

Wist je dat extra quality time inlassen met jouw hooggevoelige kind heel belangrijk is?
Ga aan het eind van de dag bijvoorbeeld eens even bij je kind in bed liggen en vraag naar de leuke en minder leuke dingen die er die dag zijn voorgevallen. Op die manier kan je opgekropte frustraties en emoties een stapje voor zijn en het is bovendien erg gezellig:-)
Afsluiten met een massage of visualisatie (bijv. De Cocon) zorgt voor een kind dat heerlijk in slaap kan vallen!

Kruip jij wel eens bij je kind in bed? Hoe las jij QT in?

Lees verder >