Wie Ben ik?

Over Annette Griffioen

“Als klein meisje liep ik het liefst te banjeren in het bos. Opgaand in mijn eigen wereldje met alle schatten om mij heen. Ik verzamelde altijd ‘mosjes’, van die lieve zachte ronde stukjes mos. Thuis maakte ik daar dan tuintjes van. En streek er voor- zichtig over heen, genietend van die zachte aanraking.

Dat zachte, gevoelige is een uiting van wie ik ook van binnen ben. Gevoelig voor de wereld om mij heen. Gevoelig voor sferen om mij heen. Ik heb daar met ups en downs mee om leren gaan en nog steeds ben ik niet uitgeleerd.

Dat is iets wat een leven lang duurt, denk ik. Het heeft ook iets moois, die weg die je te bewandelen hebt. En zo wandel ik ook graag met jou mee voor een tijdje...
De gevoeligheid is een belangrijke tool in mijn werk omdat ik goed kan afstemmen op een ander, een kind, een volwassene. Aanvoelen waar het om gaat. Tussen de regels door kunnen luisteren. Met andere woorden: ‘de taal van het kind of de jongere’ kunnen verstaan. Want achter gedrag of woorden gaat vaak nog zoveel schuil. En om je weer blij of gelukkig te kunnen voelen, is het fijn als dat er kan en mag zijn.

Verwondering is sleutelwoord voor mij. De verwondering om al het moois om ons heen, zoals ik dat vroeger als kind al had, ben ik nooit kwijt geraakt. Nog steeds kan ik intens genieten van alles wat al is in mijn directe omgeving, zoals ontmoetingen in de praktijk. Mijn man zegt weleens gekscherend: ‘Jij bènt Kakelbont’! En zo voelt het eigenlijk ook wel. Als mens ben ik verweven met mijn werk omdat ik mijn leven zo leef.

KC2001 PORTRETFOTO 2 staand

Ik ben muzikaal opgegroeid. Ik zing nog steeds en speel piano. Tijdens mijn middelbare school ben ik ook andere kunstvormen gaan ontdekken, zoals de beeldende kunst maar ook de kracht van verhalen en de dichtkunst. Ook daar zat een hele wereld achter, wat ik razend interessant vond en vind. In mijn praktijk integreer ik graag alles wat ik door de jaren heen geleerd en ontwikkeld heb. Omdat kunst iets is dat groter is dan jijzelf. Omdat in kunst alles mogelijk is. Kunst biedt ruimte, alles kan. Het geeft een podium voor onvermoede kwaliteiten, doet ont-dekken van jezelf wat nog verborgen ligt. Geeft ruim- te om anders te denken, spoort je aan tot creativiteit (= ander woord voor probleemoplossend vermogen), geeft een glimlach van herkenning, maakt je blij!

Om die reden heb ik ook een groepsaanbod ontwikkeld. Een preventief aanbod. Het is geen therapie, maar werkt wel therapeutisch. Een fijne manier van ont-dekken van jezelf door een kennismaking met kunst. Leren, ont-dekken, verwonderen, geluk!

Wil je mij alvast zien en ontmoeten in verhalen?

Kijk dan op FB-Insta-en via de blog op de website.”

KCO cloud

Wilt u kennismaken maken met Kakelbont & Co? Vul uw gegevens hier in!