Creatief therapeutisch

Kakelbont & Zo

Een preventief, creatief aanbod. Een ‘andere’ manier van kijken. Goed kijken! Het is geen therapie, maar werkt wel therapeutisch. Een fijne manier van ont-dekken van jezelf door een kennismaking met kunst. Leren, ont-dekken, verwonderen, geluk!

Kakelbont & Zo biedt creatieve workshops voor volwassenen en kinderen!

Volg Kakelbont & Zo op Facebook.

Schermafbeelding 2021 03 22 om 09 52 07

Workshops kinderen

Soms hoeven problemen nog helemaal niet groot te zijn en lijkt aanmelding voor therapie nog een brug te ver. Dan is er een heel speels aanbod voor kinderen, waarmee aandacht wordt geschonken aan problemen van deze tijd, zoals de veelheid, druk vanuit school, (keuze)stress, angst om het niet goed te doen (faalangst). Altijd alles goed willen doen en niet durven ‘vallen’. Moeite hebben met ‘niet weten’ en denken altijd maar een oplossing paraat te moeten hebben. De druk van de vergelijking, ‘ben ik wel goed/mooi/slim/grappig genoeg’? Een preventief workshopaanbod, speels en creatief om het ingeslapen creatieve vermogen aan te wakkeren en te vergroten. Omdat creativiteit een ander woord is voor ‘probleemoplossend vermogen’ en omdat het een blos op je wangen tovert en een glimlach om je mond.


Art Based Learning

Art Based Learning is een mooie manier om ‘thuis’ te komen bij jezelf. Een moment van aandacht voor jezelf en wat op dat moment belangrijk is in je leven. Art Based Learning is ontwikkeld door Jeroen Lutters van Artez. Een methode om creativiteit te vergroten. Niet leren over kunst, maar van kunst.
Hoe? Door vertraagd te kijken naar kunst, te associëren, fantaseren en visualiseren. Want in de kunst zijn geen grenzen. Alles is mogelijk.
Waarom? We leven in een snelle tijd vol prikkels door drukte, stress en social media. We staan veelal onder hoogspanning en gunnen onze hersenen geen speelruimte meer om verbindingen te kunnen maken waar we van groeien. Creativiteit, gevoed door speelruimte (òòk voor volwassenen!) geeft het inzicht om anders te denken. Nieuwe inzichten te ontwikkelen. Het geeft ruimte en perspectief.
Een mooi voorbeeld van een creatieve, innovatieve anders-denker is Daan Roosegaarde, die op een creatief-wetenschappelijke wijze wereldproblematiek aanpakt. Hoe nodig is dàt?!
Ook bij jou kunnen we dat creatieve – probleemoplossende vermogen – wakker roepen! Doe mee en laat je verrassen! Kijk op FB/Insta ‘Kakelbont&Zo’
ABL voor kinderen, jongeren en volwassen.
“Kunst heeft een diepe capaciteit om ons leven te verbeteren on ons gevoel van vreugde en mentaal welzijn te bieden” – Alain de Botton
“Art is not about art. Art is about life” – Louise Bourgeois
“Mensen onderschatten de invloed van kunst op de ontwikkeling van hersenen” – Erik Scherder

Ervaringen:
‘inspirerend en verdiepend’
‘Heel bijzonder, een mooi cadeautje, een andere manier van kijken’
‘Al mijn zintuigen werden aangesproken’

KCO cloud

Wilt u kennismaken maken met Kakelbont & Co? Vul uw gegevens hier in!